Skip to main content

Ben jij op zoek naar duurzame bedrijfsuitjes? Dan ben je hier aan het goede adres. Je wilt graag bewuste keuzes maken en bent daarom duurzame ideeën aan het verkennen , wat goed! Gelukkig zijn er verschillende duurzame ideeën en initiatieven beschikbaar, waardoor je met jouw bedrijfsuitje een positieve impact kunt hebben op het milieu en het klimaat. Onderstaand ontdek je alles over inspirerende duurzame alternatieven voor activiteiten in Nederland!

1 Fiets-, kano- of kajaktochten

Kies voor milieuvriendelijke transportmiddelen zoals fietsen, kano’s of kajaks om de natuur of stad te verkennen. Dit helpt de CO2-uitstoot te verminderen en bevordert fysieke activiteit, terwijl je in alle rust kunt genieten van de prachtige natuurlijke landschappen en waterwegen of de wonderlijke steden en bijbehorende grachten.

2 Vrijwilligerswerk

Plan eens een dag waarop jij en je team vrijwilligerswerk gaan doen bij lokale non-profitorganisaties of liefdadigheidsinstellingen. Dit kan variëren van zwerfvuil opruimen tot het helpen van lokale voedselbanken of maak er een teamuitdaging van door binnen x aantal uur het strand of park op te ruimen. Bekend met Plastic Whale? Help mee om Amsterdam en Rotterdam plasticvrij te maken door te gaan plasticvissen! Lees er hier alles over.

3 Duurzame kunstworkshops

Laat het team deelnemen aan kunstworkshops waarbij gerecyclede materialen worden gebruikt om creatieve kunstwerken te maken. Dit bevordert niet alleen creativiteit en teambuilding, maar ook het bewustzijn van hergebruik en duurzame kunstpraktijken. Bovendien biedt het de gelegenheid om samen unieke en inspirerende kunstwerken te creëren die een blijvende herinnering aan het duurzame bedrijfsuitje vormen en deze verdienen natuurlijk een mooie plek op jullie kantoor!

4 Plant een boom

Organiseer een boomplantdag in samenwerking met lokale bosbouwprojecten om de CO2-voetafdruk van het bedrijf te compenseren en bij te dragen aan herbebossing. Deze waardevolle activiteit geeft deelnemers niet alleen de kans om direct positieve impact op het milieu te hebben, maar het creëert ook een tastbaar resultaat van het duurzame bedrijfsuitje. Door een boom te planten met je team dragen jullie bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit en het behoud van de biodiversiteit, waardoor het uitje een waardevolle en blijvende bijdrage levert aan het milieu.

5 Een citygame met impact

Een unieke teambuilding activiteit waarbij gekke opdrachten en goede daden samenkomen. Beleef een dag vol plezier en uitdagingen, terwijl je als team samenwerkt en een positieve impact achterlaat pop de stad waar je speelt. Jullie gaan op pad met een lijst vol bijzondere en creatieve opdrachten, waarbij goede daden centraal staan. Jullie ontvangen een hele lijst met opdrachten. Zo gaan jullie bijvoorbeeld een bloemetje uitdelen aan een oudere of spontaan een gezellig gesprek aanknopen met een wildvreemde, plastic opruimen in de buurt of een voorbijganger een gemeend compliment geven. Klik hier voor meer informatie.

6 Bezoek een pluktuin

Ontdek met je team de kunst van het eigen groente en fruit kweken tijdens een duurzaam bedrijfsuitje. Leer de basis van tuinieren, ontdek de diverse talenten van jezelf en die van je collega’s tijdens de teambuilding activiteiten die hierbij komen kijken. In een pluktuin wordt je omringd door ecologische groenten en fruit. Bij deze ecologische pluktuinen streven zij naar minder CO2-uitstoot, meer biodiversiteit en gezondere groenten. Proef de lokale verse groenten tijdens een verzorgde lunch.

7 Activiteiten in het Groene Hart

In het midden van het Groene Hart bevindt zich Boerderij de Boerinn, waar het een prioriteit is om het milieu en de omgeving te koesteren. Ze bieden diverse duurzame activiteiten aan als middel voor teambuilding tijdens bedrijfsuitjes. Bijvoorbeeld boerengolf, waarbij je te midden van koeien en schapen op het weiland speelt. De golfclub is vervangen door een houten klomp aan een stok en de bal heeft een groter formaat. Voor een avontuurlijke ervaring zijn er ook poldersport spellen, waar je de uitdaging aangaat in het weiland en over het water. Hierbij maak je optimaal gebruik van de natuurlijke omgeving.

Duurzame bedrijfsuitjes

Wanneer je op zoek bent naar manieren om jouw bedrijfsuitje te transformeren in een duurzaam avontuur, bieden deze 7 duurzame ideeën voor bedrijfsuitjes een waardevol startpunt. Het combineren van plezier, teambuilding en milieubewuste keuzes maakt je bedrijfsuitje niet alleen onvergetelijk, maar ook een positieve bijdrage aan een duurzamere toekomst. Ga op pad en ontdek de mogelijkheden voor duurzame activiteiten die de wereld een stukje groener en mooier maken. Nog meer duurzame alternatieven voor bedrijfsuitjes? Laat het ons weten!

Andere duurzame alternatieven

Naast het organiseren van duurzame bedrijfsuitjes zijn er nog veel andere duurzame alternatieven die je kunt verkennen om als bedrijf bewust bezig te zijn, door middel van de keuze voor het gebruik van bepaalde koffiecups en toiletpapier. Denk bijvoorbeeld ook aan het ondersteunen van lokale en ethische merken.