Skip to main content

Steeds meer bedrijven streven ernaar om een BCorp certificaat te behalen. Maar wat is BCorp precies en waarom zou een bedrijf deze certificering willen behalen?

Wat is BCorp?

BCorp is een type onderneming die zich richt op het leveren van positieve sociale en ecologische impact in aanvulling op financiële prestaties. Bedrijven die het BCorp certificering willen behalen, moeten voldoen aan strenge normen op het gebied van transparantie, verantwoording en prestaties.

Deze normen omvatten onder andere maatregelen om ervoor te zorgen dat werknemers eerlijk worden behandeld, er aandacht wordt besteed aan milieubescherming en duurzaamheid, en dat de gemeenschap waarin het bedrijf actief is, wordt ondersteund.

Bedrijven die de BCorp certificering hebben behaald zijn lid van een wereldwijde gemeenschap van ondernemingen die zich inzetten voor hogere normen op alle aspecten van hun activiteiten. Dit biedt niet alleen erkenning voor hun toewijding aan duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid, maar ook toegang tot een netwerk van gelijkgestemde ondernemers.

bcorp

Waarom streven bedrijven naar deze certificering?

Voor sommige bedrijven kan het simpelweg zijn omdat ze vinden dat het juiste is om te doen – ze willen bijdragen aan een betere wereld terwijl ze ook winst maken. Voor andere bedrijven kan het zijn omdat ze denken dat het nastreven van BCorp certificering hen zal helpen om zich te onderscheiden van hun concurrenten, en de aandacht van klanten en investeerders te trekken.

bcorp

De weg naar een BCorp certificering

Het behalen van de BCorp certificering is echter geen eenvoudige taak. Bedrijven moeten een grondige evaluatie ondergaan door B Lab, de non-profit organisatie achter de certificering. Dit omvat een beoordeling van verschillende aspecten van het bedrijf, waaronder governance, werknemersbeheer, milieuprestaties en maatschappelijke betrokkenheid.

Deze evaluatie kan bedrijven inzichten bieden in gebieden waarin ze kunnen verbeteren en hen helpen hun sociale en ecologische impact te verbeteren. Het is echter belangrijk op te merken dat het proces van het verkrijgen van BCorp-certificering behoorlijk tijdrovend en kostbaar kan zijn.

Maar voor bedrijven die zich willen onderscheiden op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid, kan de BCorp certificering een waardevolle stap zijn. Naast erkenning voor hun inzet voor positieve impact, hebben deze bedrijven toegang tot een groeiend netwerk van wereldwijde partners die ook streven naar hogere normen voor zakendoen.

Als consument kun je ook bijdragen aan dit groeiende initiatief door aankopen te doen bij gecertificeerde BCorp-bedrijven – zo draag je bij aan een betere wereld terwijl je geniet van kwalitatieve producten of diensten.

Showcase jouw duurzame alternatieve product op ons platform!

Ben jij de trotse eigenaar van een product dat een duurzaam alternatief biedt voor een conventioneel niet-duurzaam product? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Wij zijn op zoek naar innovatieve en milieuvriendelijke producten om op ons platform te promoten. Dus waar wacht je nog op? We kijken ernaar uit om van je te horen!