Skip to main content

Shampoo Bars

Alternatief voor wegwerp watjes
In veel huishoudens belanden jaarlijks gemiddeld zo’n 1300 wegwerp wattenschijfjes in de vuilnisbak, wat niet bepaald een milieubewuste keuze is. Maar het verhaal begint eigenlijk al eerder, in de katoenvelden, waar de teelt van deze watjes een aanzienlijke impact heeft op ons milieu. De gebruikte chemicaliën kunnen rivieren verontreinigen en onze ecosystemen bedreigen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de enorme hoeveelheid water die nodig is voor de productie van katoen. Kiezen voor wasbare watjes biedt een duurzaam alternatief dat minder belastend is voor het milieu, dankzij het verminderde afval en het gebruik van hernieuwbare materialen zoals bamboevezels. De set van 16 wasbare wattenschijfjes van shampoobars.nl is gemaakt van bamboevezels en katoen en wordt verkocht voor €14,95. 
Hoe het werkt

De set bestaat uit 12 zachte pads, 4 scrub pads en een handig waszakje. De watjes hebben een grotere oppervlakte dan wegwerp wattenschijfjes waardoor je een groot deel kan reinigen met één wattenschijfje. De scrubpads kan worden gebruikt voor hardnekkige make-up. De watjes worden geleverd in een wasbaar zakje zodat je je watjes eenvoudig bij elkaar kunt houden en wassen.

De initiatiefnemer

De wasbare wattenschijfjes van shampoobars.nl bieden een milieuvriendelijk alternatief. Dit komt doordat bamboevezels weinig water vereisen en groeien zeer snel. Door over te stappen op dit alternatief, draag je niet alleen bij aan het verminderen van afval, maar ook aan het besparen van veel grondstoffen. Denk maar eens aan de plastic verpakkingen van de wegwerp wattenschijfjes die je niet meer langer nodig hebt.

Deze informatie (tekst en beeld) is automatisch verzameld en eigendom van ShampooBars.nl. Deze informatie is terug te vinden op hun website. Klopt de informatie niet en ben je medewerker of eigenaar van ShampooBars.nl: Claim dit bedrijf

Wil je dit product
aanschaffen?

Ga naar Shampoo Bars
Sluiten

Claim dit bedrijf

Ben jij eigenaar of medewerker van dit bedrijf en klopt de inhoud niet of wil je dit graag laten verwijderen. Vul dan onderstaande formulier in en dan komen we binnen 48 uur bij je terug.